All Collections
O programe
Zobraziť celú verziu
Webová aplikácia - novinky v roku 2020-09-24
Webová aplikácia - novinky v roku 2020-09-24

Nový vzhľad, responzívnosť a oveľa viac

Daniel Matějka avatar
Written by Daniel Matějka
Updated over a week ago

Oficiálne máme jeseň a s ňou by sme radi predstavili ďalšie nové funkcie webového rozhrania. Prinášame revidovaný vzhľad, v ktorom sme výrazne zlepšili prácu na mobilných zariadeniach, tzv. responzívnosť.
Na zlepšenie výsledkov môžete vo vyhľadávaní použiť pomocné znaky. Teraz máte tiež možnosť pridávať polia z relácií do tabuliek a filtrovať ich alebo priamo meniť poradie stĺpcov. Kliknutím pravým tlačidlom myši na riadok tabuľky sa teraz otvorí menu ďalších akcií.

Nový vzhľad a odozva

Prepracovali sme vzhľad a ovládanie a priniesli sme významné zmeny, ktoré oceníte najmä na tablete alebo mobilnom telefóne. Snažili sme sa odstrániť problémy, ktoré v predchádzajúcej verzii bránili používaniu. Ak sa pri práci na mobilnom zariadení stále stretávate s problémami so zobrazením, dajte nám vedieť.
Takisto si pozrite novú sekciu Zobraziť (nájdete ju pod ikonou používateľa v pravom hornom rohu). Okrem výberu režimu (tmavý/svetlý) alebo veľkosti riadkov môžete teraz zmeniť aj veľkosť písma, čo vám umožní lepšie prispôsobiť aplikáciu vašim potrebám. Tým sa dosiahne celkové zníženie alebo rozšírenie.

Nastavenie stĺpcov zoznamu

Nastavenie stĺpcov je ďalšou časťou, ktorá prešla na váš návrh zásadnou zmenou. Dúfame, že sa vám zmeny budú páčiť. Prvou novou funkciou je možnosť výberu stĺpcov aj z relácií. To znamená, že ak chcete zobraziť napríklad skupinu firiem na faktúrach, stačí zapnúť, čím získate aj možnosť filtrovať pre tento stĺpec.
Najnovšie môžete v tomto zozname zmeniť aj poradie stĺpcov v tabuľke. Stačí zapnúť jednotlivé polia, potom kliknúť na tlačidlo aktualizovať poradie (tým sa zobrazia všetky vybrané stĺpce) a môžete jednoducho ťahaním zmeniť poradie stĺpcov.
Dajte nám vedieť, ako sa vám nová funkcia páči alebo ktoré polia z relácií by sa vám hodili ďalej. Logicky sme nepovolili všetky, to by bolo skôr na škodu prehľadnosti.

  • Záverečná rada: ak viete, aké pole chcete, použite vyhľadávanie, je to najrýchlejší spôsob. Jednoducho zapnite pole a vyhľadajte ho znova. Potom stačí všetko triediť.

Inteligentnejšie vyhľadávanie pomocou znakov

Vracia našepkávač príliš veľa alebo príliš málo výsledkov? Skúste pri vyhľadávaní používať medzeru medzi slovami, podobne ako pri vyhľadávaní v Googli alebo na Zozname. Je to taký univerzálny "zlepšovák", ktorý by vám mal pomôcť nájsť to, čo hľadáte. Zabezpečí, aby boli vo výsledku vyhľadávania zahrnuté obe slová. A myslím, že vo väčšine prípadov vám toto pravidlo bude stačiť.

Chcete viac pokročilých funkcií? Čítajte ďalej.
Keď do vyhľadávania pridáte "+", výsledky vyhľadávania medzi dvoma slovami sa sprísnia a budú vyžadovať obe slová v poli, v ktorom hľadáte.

Príklad: Predstavte si, že predávate topánky a v kóde produktu máte skrytú veľkosť, farbu atď. Chceli by sme napríklad vyhľadať všetky topánky veľkosti 42 z hnedého koženého materiálu. Náš kód vyzerá takto: OBUVNÍK-HNEDÁ-KOŽA-42. Teraz stačí do vyhľadávača zadať 42+WHITE+KU a vrátia sa vám všetky výsledky, ktoré obsahujú všetky tri tieto výrazy v kóde. Na druhej strane, ak chcete vyhľadávať voľnejšie, stačí medzi slová vložiť čiarku. Takže (42,43)+HERE vráti všetky topánky veľkosti 42 alebo 43 v hnedej farbe.
Pre používateľov znalých SQL:"+" znamená AND a "," znamená OR, zátvorky samozrejme fungujú tiež.

Ďalšie vylepšenia a opravy

Určite sa oplatí skontrolovať duplikát v adresári a teraz sa na faktúrach zobrazuje aj zadané upozornenie z adresára. Vylepšili sme príjemky, kde by ste mali lepšie vidieť príjmy za platby. Pozrite si tiež výber spoločnosti, kde teraz môžete upraviť avatar spoločnosti (farba a iniciály). Mali ste veľa podmienok filtrovania, ktoré sa nezmestili na obrazovku? Aj to sme zlepšili. Zapracovali sme aj na rýchlosti celého rozhrania a opravili chyby, ktoré ste nám nahlásili.

A čo nabudúce?

Pracujeme na "pevných filtroch", kde budete môcť určiť, ktoré polia sú pre vás v danej agende dôležité, a budete si ich môcť rýchlo vyfiltrovať. Vypracovali sme aj objednávky na minimum a importy z Excelu. Pracujeme aj na jasnejšom spôsobe vedenia agendy. Nezabúdame ani na ďalšie vylepšenia pre prácu na mobilných zariadeniach.

Did this answer your question?