Analytická zostava

Analytická zostava je súhrn účtovných údajov

Ota Rádl avatar
Written by Ota Rádl
Updated over a week ago

Je dostupná používateľom s väčšinou štandardných užívateľských rolí okrem rolí skladník, skladník s pokladňou a predavač. Prehľad je obmedzený na spoločnosti s účtovníctvom (nie je k dispozícii pre daňové účtovníctvo).

Poznámka: Analytická správa je súčasťou aplikácie a nemožno ju upravovať. Ak sa vám páči, ale chcete ho upraviť, vytvorte si jeho kópiu v správe hlásení a upravte ho podľa svojich predstáv.

Kryté komponenty

Ročné obdobia

Štandardný komponent, ktorý určuje periódu komponentov grafu.

Aktíva

Zložka stĺpcového grafu zobrazujúca aktíva rozdelené na hotovosť, investície, zásoby, pohľadávky z obchodného styku a ostatné pohľadávky pre každý interval v zadanom období. Intervaly je možné zmeniť.Keď je políčko začiarknuté

Porovnanie s predchádzajúcim rokom, zobrazia sa hodnoty z predchádzajúceho roka.

Okrem toho sa po nabehnutí kurzora myši na niektorý komponent zobrazí medziročný rozdiel.

Pasy

Súčasť s grafom zobrazujúcim záväzky rozdelené na vlastné imanie, úvery, obchodné a ostatné záväzky pre každý interval v zadanom období. Intervaly je možné zmeniť.

Keď je začiarknuté políčko porovnať s predchádzajúcim rokom , zobrazia sa hodnoty z predchádzajúceho roka; okrem toho sa po nabehnutí kurzorom myši na komponent zobrazí medziročný rozdiel.

Príjmy a náklady

Komponent s grafom zobrazujúcim príjmy a výdavky za každý interval v zadanom období s podrobným rozpisom na jednotlivé účty 5xx a 6xx. Intervaly je možné zmeniť.

Tipy na lepšiu orientáciu:

  • Pri prejdení kurzorom myši nad zložku stĺpca grafu sa zobrazí označenie prvku a číselná hodnota vyjadrená prvkom.

  • Keď sa kurzor následne presunie do blízkosti susedného stĺpca (ale nie naň), zobrazia sa informácie o komponente rovnakého typu susedného stĺpca.

  • Podržaním kurzora myši nad popisom alebo príslušným farebným štvorcom v legende grafu sa zvýraznia všetky zodpovedajúce komponenty každého stĺpca grafu. Kliknutím naň skryjete alebo zobrazíte príslušný komponent v stĺpcoch grafu.

Súvisiace

Did this answer your question?