Užívateľské tlačidlá

Užívateľské tlačidlá v ABRA Flexi

Lenka Haringerová avatar
Written by Lenka Haringerová
Updated over a week ago

Jedná sa o jednu z mnohých možností, ako si spríjemniť a urýchliť prácu v účtovnom systéme, vďaka ktorej nie je potrebné preskakovať z jednej aplikácie do druhej. Funkcia umožňuje pridať do systému ABRA Flexi tlačidlo, ktoré otvorí konkrétnu adresu vo webovom prehliadači.

Ak teda pri svojej práci používate rôzne systémy alebo webové portály, vďaka používateľským tlačidlám k nim môžete pristupovať priamo z ABRA Flexi.

Aké sú príklady použitia

V systéme Flexi spravujete adresár spoločností. Vystavíte faktúru zákazníkovi a pred jej odoslaním musíte overiť, či sú všetky údaje stále aktuálne. Pripravíte teda používateľovi tlačidlo, ktoré otvorí jeho záznam na justice.cz, kde si rýchlo overíte údaje.

Alebo potrebujete pri vystavovaní faktúry rozšíriť licenciu zákazníka. Preto vystavíte novú faktúru. Potom kliknete na tlačidlo používateľa, ktoré otvorí systém správy licencií, kde nájdete potrebnú licenciu. Potom ho okamžite predĺžite. Tým sa eliminuje potreba manuálneho prepínania do webového prehliadača a vyhľadávania licencie v systéme správy licencií. Ak denne vystavíte veľký počet faktúr súvisiacich s inou operáciou, ide o významnú úsporu času.

Webová stránka skrytá za používateľským tlačidlom nemusí nevyhnutne zobrazovať len údaje. Je možné použiť napríklad PHP alebo Javascript na vytvorenie jednoduchej aplikácie, ktorá po spustení vykoná definovanú akciu a zmení údaje priamo vo Flexi.

Toto možno ilustrovať na príklade obnovenia licencie, ktoré možno zjednodušiť tak, že sa používateľovi zobrazí stránka priamo po kliknutí, že licencia bola obnovená. Je to preto, že potrebné operácie v systéme správy licencií vykonáva za používateľa stroj.

Ďalším praktickým využitím je automatické párovanie. Flexi podporuje iba štyri možnosti (variabilný symbol + účet + suma, variabilný symbol + suma, variabilný symbol a suma) na automatické párovanie banky a faktúr. Tieto možnosti však nemusia byť dostatočné a vhodné pre všetky spoločnosti. Preto je možné naprogramovať vlastné porovnávanie pomocou rozhrania API. Ako však vysvetliť účtovníčke, že keď chce párovať dokumenty, musí otvoriť prehliadač a zadať adresu, kde vyplní meno a heslo a párovanie sa spustí? Nie je skvelé, že je možné pridať používateľské tlačidlo priamo do systému Flexi na automatické párovanie? Účtovník jednoducho klikne a všetko sa po chvíli samo spáruje.

Podobne možno spracovať aj rôzne bankové výpisy, ktoré nie sú podporované v systéme Flexi. Stačí naprogramovať jednoduchú webovú aplikáciu, ktorá umožní používateľovi vybrať súbor a importovať ho do systému Flexi. Aplikácia je potom prístupná prostredníctvom používateľského tlačidla.

Ako vytvoriť používateľské tlačidlo

Práca s užívateľskými tlačidlami v systéme ABRA Flexi je možná len pomocou importu XML alebo API. Nie je to operácia pre úplných začiatočníkov, ale dokumentácia popisuje postup jasne a dôkladne. Takže každý pokročilejší používateľ by mal byť schopný pridať používateľské tlačidlo.

Tlačidlo príkladu

<?xml version="1.0"?>

Tlačidlo na ukážku je pridané do cenníka a umožňuje otvoriť adresu zadanú v poli popisu.


V tomto prípade je URL adresa položky na serveri heureka.cz uložená v popise cenníka (napr. http://mobilni-telefony.heureka.cz/apple-iphone-5s-16gb/), kde môžete rýchlo zistiť, za aké ceny danú položku predáva konkurencia.

Systémové pripojenia

V súčasnosti každá spoločnosť často používa špecializovaný systém na určitú činnosť, pretože jej najlepšie vyhovuje. Potom však nastáva problém, ako udržať všetky tieto systémy pohromade, na nič nezabudnúť a mať vo všetkých správne údaje. ABRA Flexi je najlepším riešením vďaka svojmu API a teraz aj používateľským tlačidlám na pripojenie týchto špecializovaných systémov.

Did this answer your question?