Prenos - grafické rozhranie

Ako vytvoriť konvertor v aplikácii na ploche?

Petr Pech avatar
Written by Petr Pech
Updated over a week ago

Podobne ako pri prijímaní a vydávaní tovaru zo skladu, aj tu môžete tovar presúvať medzi skladmi. Prevod nie je nič iné ako výdaj zo skladu A a následné prijatie do skladu B.

Pri vytváraní prevodky môžeme použiť typ dokladu, aby sme si ušetrili prácu s vypĺňaním potrebných údajov v každom vystavenom doklade zvlášť.

Vytváranie typov dokumentov

Prejdite na typy skladových dokladov ("Tovar -> Typy skladových dokladov") a vytvorte dva typy - " Príjemka na prevod" a "Výdajka na prevod".

Prvý typ dokladu, ktorý vytvoríme,je "Príjemka prevodu". Môžeme vyplniť niekoľko údajov, napríklad či ide o účtovný doklad alebo nie. V našom prípade však stačí vyplniť typ pohybu.

Tento typ dokladu môžeme uložiť a prejsť k vytvoreniu typu dokladu "Príjemka prevodu". Obsahuje už viac dôležitých údajov.

  • Typ pohybu + spresnenie

    Nastavili sme ho na"Transmission issue". Flexi pri tejto špecifikácii vie, že ide o prevod a bude chcieť dokončiť prevod prijatím v cieľovom sklade.

  • Typ prenosového dokumentu

    Určuje typ dokladu, s ktorým sa vytvorí príjemka do cieľového skladu. V našom prípade je to predtým vytvorený typ dokladu "Príjemka prevodu".

Ak máme vyššie uvedené nastavenia, môžeme pristúpiť k vytvoreniu prevodu.

Vytvorenie prenosu

Ako bolo uvedené vyššie, avízo o prevode má vždy dve strany - vydanie a potvrdenie. Výstup sa musí vždy vytvoriť ako prvý. Ak je systém Flexi správne nastavený, môže automaticky vytvoriť príjemku do cieľového skladu.

Do expedície môžete pridať cieľový sklad (okrem údajov vyplnených z typu dokladu). Ak ho vyplníte bezprostredne pred uložením dokumentu, Flexi sa pri ukladaní nebude pýtať na sklad.

Okrem iného musíte vyplniť položky, ktoré sa majú preniesť, a dokument uložiť. Ak je všetko uvedené v pokynoch vyššie splnené, Flexi sa vás opýta, či chcete dokončiť prevod.

Po potvrdení dopytu sa vytvorí príjemka pre cieľový sklad. Flexi automaticky doplní všetky údaje.

Po uložení potvrdenia je prenos dokončený. Tovar sa potom nachádza v cieľovom sklade.

Did this answer your question?