Skupiny osôb

Ako pracovať so skupinami osôb v ABRA Flexi

Lenka Haringerová avatar
Written by Lenka Haringerová
Updated over a week ago

Skupiny osôb

Zamestnanci - skupiny osôb

Tlačivo rozdeľuje zamestnancov do skupín, ktoré majú spoločné účtovanie hrubých miezd a odmien. Osoby je možné triediť aj podľa tarifných tried alebo pracovísk a umožňuje tiež evidovať uchádzačov o zamestnanie.

Skupiny tovaru sa používajú v osobnostiach.

Hlavný panel

Stlačením tlačidla "Nový" alebo klávesovej skratky Alt+N otvoríte formulár pre nový záznam.

Na hornej lište formulára sa nachádza niekoľko tlačidiel, ktorých význam je opísaný v samostatnej kapitole "Ovládanie programu"

Skratka

Povinné pole, môže obsahovať maximálne 20 znakov. Hodnota musí byť jedinečná medzi záznamami.

Zkratka (tiež kód) je skrátené vyjadrenie skupiny.

Na vyjadrenie vlastnosti zadanej skupiny sa odporúča zvoliť skratku. Potom nemusíte premýšľať o tom, čo skupina znamená.

Názov

Povinné pole, môže obsahovať až 255 znakov.

Všeobecne reprezentuje záznam v zostavách, tlačových zostavách alebo výberových zoznamoch, takže by mal jednoznačne reprezentovať záznam.

Ak ste nastavili cudzie jazyky v úvodných nastaveniach, potom môžete vyplniť pole "Názov" vo vybraných cudzích jazykoch stlačením tlačidla "+". Tieto jazykové varianty názvu sa tlačia na dokumenty pri tlači v cudzích jazykoch. Stlačením tlačidla "-" zatvorte pole s cudzojazyčným názvom.

Hrubý typ mzdy

Tu nastavíte väzby na typy interných dokladov v module "Účtovníctvo" pre zaúčtovanie hrubých miezd danej skupiny osôb. Pomocou rozbaľovacieho zoznamu vyberte príslušný typ dokumentu. Ak potrebujete vytvoriť nový typ, môžete ho sem pridať pomocou klávesu F2.

Typ náhrady mzdy

Tu nastavíte odkazy na typy interných dokladov v module "Účtovníctvo" pre zaúčtovanie mzdových náhrad danej skupiny osôb. Pomocou rozbaľovacieho zoznamu vyberte príslušný typ dokumentu. Ak potrebujete vytvoriť nový typ, môžete ho sem pridať pomocou klávesu F2.

"Texty" karta

Tu sú dve polia, do ktorých môžete vyplniť údaje podľa svojich potrieb

Popis

Môžete uviesť podrobnejší opis danej skupiny ľudí.

Poznámka

Tu môžete zapísať ďalšie informácie, ktoré potrebujete mať uložené pre skupinu.

Správa karty

Táto karta obsahuje zoznam platnosti skupiny osôb. Ak chcete neobmedzenú platnosť, tieto údaje nevypĺňajte. Táto skupina osôb sa potom môže používať pre všetky kalendárne roky a bude sa zobrazovať v každom kalendárnom roku.

Ak vyplníte "Platí od:" 01.01.2014 "Platí do:" 31.12.2014, táto skupina bude platná len pre rok 2014 a budete ju mať uvedenú len v roku 2014 (pozri účtovné obdobie bočné navigačné záhlavie).

Did this answer your question?