V novém designu webového rozhraní jsme sjednotili nastavení formulářů tak, aby byla jejich správa jednodušší a přehlednější. Funkce, které byly dříve rozdělené mezi nastavení varianty a nastavení polí, nyní najdete souhrnně na jednom místě v části Rozložení formuláře. Díky tomu můžete úpravy formuláře provádět pohodlněji a bez zbytečného přepínání mezi jednotlivými nastaveními. Bližší informace týkající se celkové změny designu naleznete v našem článku o novém vzhledu webové aplikace.
Původní design webového rozhraní
Níže si ukážeme, jak pracujeme s nastavením zobrazování polí formulářů v původním designu Flexi.
Po výběru vyhledejte, nebo rovnou přidejte požadované pole.
Po uložení nastavení poli se pole zpřístupní na příslušné pozici.
Pokud stále nevidíte požadované pole např. středisko či zakázku, jděte do nastavení společnosti (ikona uživatele v pravém horním rohu) a zde si pole zapněte.
Nový design webového rozhraní
Nastavení formuláře naleznete v každé agendě pod ikonou ozubeného kolečka v pravém horním rohu formuláře.
Otevře se panel Nastavení formuláře, ve kterém jsou všechna pole formuláře pohromadě. Ke změně dochází v zobrazení jednotlivých polí, které jsou nyní rozřazeny do dvou skupin na Zobrazená a Skrytá. U každého pole naleznete symbol oka, pomocí kterého si můžete navolit, zda chcete pole skrýt, či zobrazit. Na základě toho se Vám pole poté přesune do příslušné skupiny.
Ve Flexi jsou k dispozici 2 varianty formulářů, Výchozí a Záložkový, jako tomu bylo doposud. Mezi variantami přepínáte v nabídce Rozložení formuláře, přes volbu Správa variant je můžete spravovat.
Důležité je zde také zmínit, že v případě, kdy máte vybránu variantu nastavení formuláře pro plné zobrazení jako Systémový, ale provedete jakoukoliv úpravu, ať už v zobrazení polí či sloupců, varianta se Vám poté automaticky přepne na Vlastní.
Typ nastavení můžete kdykoli přepnout v nabídce u názvu panelu. K dispozici jsou volby Systémový, Výchozí pro mne, Výchozí pro všechny a Vlastní.
U možnosti použití zvoleného nastavení formuláře máte na výběr, zda jej požadujete také nastavit jako výchozí pro sebe (Uložit jako výchozí pro mne), či jako výchozí pro všechny uživatele ve Vaší firmě (Uložit jako výchozí pro všechny). Nabídku otevřete šipkou vedle tlačítka Použít. V případě, že Vám provedené změny nevyhovují, můžete je také vrátit zpět pomocí ikony šipky vedle tlačítka Použít.
⚠️ Volba Uložit jako výchozí pro všechny změní formulář všem uživatelům ve firmě.









