ČASTO KLADENÉ OTÁZKY API

Odporúčané zásady, identifikátor spoločnosti, výber správy do PDF

Hana Vršanská avatar
Written by Hana Vršanská
Updated over a week ago

Odporúčané zásady pre import XML

Čím sa mám riadiť pri importe XML?

Pri importe XML je potrebné dodržiavať niekoľko pokynov:

1. Vždy uveďte <?xml version="1.0"?> , ktoré sú interné a viditeľné len pri exporte (hoci v niektorých situáciách ich možno použiť pri importe).

2. V prípade dokumentov položiek buď uveďte aj ID všetkých položiek (nemôžete tam použiť kód, nie je pre položky jedinečný, preto je najlepšie použiť externé ID), alebo použite atribút . Opäť je to preto, aby sa zabránilo duplicitám - položka bez ID bude systémom vytvorená nanovo. Ak je zadané removeAll="true", systém ponechá len tie položky, ktoré boli uvedené v XML (t. j. ak nie sú uvedené žiadne ID, ponechá novovytvorené položky a pôvodné odstráni).

3. Ak v XML zadáte prvok, predpokladá sa, že ho chcete nastaviť na príslušnú hodnotu. Ak je prázdna (napr. <?xml version="1.0"?> nastaviť príslušnú vlastnosť (tu description) na prázdnu hodnotu. Ak chcete zmeniť len niektoré vlastnosti dokumentu, zadajte len tieto vlastnosti a nezadávajte tie, ktoré chcete ponechať nezmenené.

4. Pri importovaní uvádzajte len tie vlastnosti, o ktorých "viete", že ich potrebujete. Na import minimálneho dokladu zvyčajne stačia tri alebo štyri vlastnosti, rovnako ako ich musíte zadať v aplikácii (typ dokladu, dátum vystavenia, niektoré sumy, položky atď.). Podľa potreby ich môžete pridávať ďalšie.

5. Zoznam vlastností, ktoré môžete importovať pre každý záznam, nájdete na webe; pre prijatú objednávku je to http://demo.flexibee.eu/c/demo/objednavka-prijata/properties (pre vydanú faktúru by to bolo .../faktúra-vydaná/vlastnosti atď.), zoznam všetkých záznamov je na http://demo.flexibee.eu/c/demo/evidence-list. Ak vaša licencia podporuje rozhranie REST API, na serveri nájdete aj kompletný obraz dokumentácie, zvyčajne na adrese http://localhost:5434/c//evidence-list. Referenčnú dokumentáciu nájdete na adrese http://localhost:5434/devdoc.

Identifikátor spoločnosti

Keď vytvorím spoločnosť, aký je názov jej strojového identifikátora "Nobody Knows Ltd."?

Všeobecným postupom je odstránenie reťazca, jeho prevod na malé písmená a nahradenie všetkých znakov iných ako a-z a 0-9 podčiarkovníkom. Preto napríklad pre spoločnosť "Nobody Knows Ltd." identifikátor by bol "nobody_nevi_s_r_o_". Výsledný reťazec však musí byť jedinečný. Ak nie je, čísla sa pridávajú na koniec, alebo v prípade cloudového riešenia môže byť mechanizmus trochu zložitejší (kvôli škálovateľnosti).

Preto nie je možné spoliehať sa na názov, ale vytvoriť spoločnosť a používať výsledný názov.

Ak obnovíte spoločnosť zo zálohy, bude to novovytvorená spoločnosť a bude mať iný identifikátor ako pôvodná.

Výber správy do PDF

Ako určím, ktorá zostava sa má použiť pri tlači do PDF? V aplikácii sa ma pýta na výber. Ako sa to naučím robiť aj prostredníctvom rozhrania REST API?

Samozrejme, je to možné vykonať prostredníctvom rozhrania REST API. Vo všeobecnosti je najlepšie pozrieť sa na webové rozhranie, vybrať si tam, čo potrebujete, a potom sa pozrieť, akú adresu URL to vygenerovalo.

K dispozícii je aj ?report-name=invoice. Výsledná adresa URL potom vyzerá takto: https://..../faktura-vydana/.pdf?report-name=faktura.

Ak si chcete pozrieť zoznam podporovaných zostáv, nájdete ho na adrese https://..../faktura-vydana/zostavy (napr. pre faktúru) . Výstup je možné opäť exportovať vo formátoch XML alebo JSON.

Did this answer your question?