All Collections
Dokumentácia a nápoveda
Prvé spustenie
Podrobný sprievodca vzorovými údajmi (demo spoločnosť)
Podrobný sprievodca vzorovými údajmi (demo spoločnosť)

Oboznámenie sa s aplikáciou pomocou testovacích (demo) údajov

Ota Rádl avatar
Written by Ota Rádl
Updated over a week ago

Ak sa chcete jednoducho oboznámiť s možnosťami systému ABRA Flexi, odporúčame vám založiť si testovaciu spoločnosť. Môžete ju nastaviť výberom akcie "nastaviť novú spoločnosť " v dialógovom okne Výber spoločnosti. Výhodou tohto spôsobu oboznámenia sa je, že testovacia spoločnosť obsahuje údaje, ktoré pokrývajú väčšinu možných funkcií systému, ako sú popísané v jednotlivých kapitolách nápovedy.

V našej databáze znalostí nájdete výukové videá na základnú ukážku aplikácie.

Na stránke O aplikácii sa vždy dozviete, čo je súčasťou novej verzie.

Adresár

Ak kliknete na tlačidlo " Obchodní partneri" v tzv. bočnej navigácii v novovytvorenej spoločnosti na ľavej strane pracovnej plochy, program rozbalí roletové okno. Tu kliknite myšou na možnosť"Adresy spoločností" - otvorí sa zoznam spoločností na karte na pravej strane pracovnej plochy.

Ak umiestnite myš nad možnosť "Adresy spoločností" a kliknete pravým tlačidlom myši, môžete použiť ponuku"Otvoriť v novom okne". Zoznam adries sa otvorí v samostatnom okne mimo pracovného priestoru Flexi.

V hornej lište okna "Adresy spoločnosti" sa nachádzajú dva rozbaľovacie zoznamy. Prvá obsahuje skupiny spoločností a druhá typ vášho vzťahu k spoločnosti.

V ukážke sme vytvorili skupiny firiem, aby sme ukázali možnosti jednoduchšej navigácie medzi nimi.

  • Domáci dodávateľ

Pre všetky zahraničné spoločnosti používate skupinu spoločností.

Ak sa pozriete do zoznamu skupín spoločností na karte

  • Zahraničný dodávateľ

  • Interné stránky

  • Štandardný zákazník

  • Veľkoobchodný zákazník

  • Zahraniční kupujúci

Ak v pravom rozbaľovacom zozname vyberiete možnosť Dodávatelia, v zozname sa zobrazia len dodávatelia. V ďalšom kroku v skupine firiem vyberiete napr. domácich dodávateľov, čím sa zobrazenie zúži len na domácich dodávateľov.

Teraz vyberte kupujúcich v pravom zozname. Všimnite si, že niektoré z nich majú stĺpec "štítky" označený ako apply late. Spoločnosť "ABC-systeme" stále obsahuje označenie "VIP". Nasledujúci príklad vám ukáže použitie štítkov vo vašej praxi.

Stlačte tlačidlo "Filter" v hornom paneli nástrojov a v dolnej časti okna stlačte tlačidlo výberu vedľa štítkov. V dialógovom okne"Výber povinných polí" presuňte z ľavej strany štítok"Zaplatiť neskoro" a potvrďte OK. po stlačení tlačidla"Použiť" alebo"Ok" program aktivuje filter, ktorý zobrazí spoločnosti, ktoré obsahujú štítok"Zaplatiť neskoro" (skratky AVC systeme, MCPAPER, PSTROS).

Teraz opäť v dialógovom okne filtra rovnakým spôsobom pridajte štít VIP do podmienky výberu a opäť stlačte tlačidlo použiť. Výber spoločností sa zúži len na 1 spoločnosť, a to ABC systeme.

Did this answer your question?