Výber spoločnosti

Ako založiť alebo vybrať inú spoločnosť

Lenka Haringerová avatar
Written by Lenka Haringerová
Updated over a week ago

Pri prvom spustení aplikácie musíte nastaviť spoločnosť, v ktorej budete účtovať alebo v ktorej si chcete účtovníctvo "vyskúšať". Máte možnosť nastaviť neobmedzený počet spoločností bez ohľadu na to, ktorú verziu Flexi máte.

Výber spoločnosti pri spustení systému Flexi

Ak máte vo Flexi viac ako jednu spoločnosť, môžete si pri spustení tohto formulára vybrať, ktorú chcete otvoriť. Vyberte spoločnosť zo zoznamu v časti "Zoznam spoločností " a vyberte ju dvojitým kliknutím alebo ju vyberte kurzorom (spoločnosť zmodrie) a potvrďte tlačidlom .

Ak máte veľký počet spoločností, ktoré chcete účtovať, môžete zoznam spoločností filtrovať zadaním textu do poľa nad zoznamom spoločností. Pri zadávaní textu nemusíte brať do úvahy malé alebo veľké písmená v názve spoločnosti, ani filtrovanie nerozlišuje, či zadávate znak s diakritikou alebo bez nej, ani či sa hľadaný text nachádza na samom začiatku alebo uprostred názvu spoločnosti. Zoznam spoločností sa filtruje okamžite podľa zadaného textu (t. j. počas písania), takže máte vždy jasný prehľad o tom, či je potrebné filter spresniť. Zadaný text, ktorý nie je súčasťou názvu žiadnej spoločnosti, sa začervená.

Akcia

Na pravej strane dialógového okna v časti "Akcie" je k dispozícii niekoľko tlačidiel.

Vytvoriť spoločnosť

Stlačením tohto tlačidla sa otvorí sprievodca "Založenie novej spoločnosti", pomocou ktorého môžete jednoducho vytvoriť a nastaviť novú spoločnosť. Po dokončení tohto sprievodcu budete automaticky presmerovaní na novovytvorenú spoločnosť.

Premenovať stránku

Stlačením tohto tlačidla otvoríte okno, v ktorom môžete zmeniť názov spoločnosti, na ktorej máte kurzor.

Poznámka: Tento názov nemení názov spoločnosti. Táto funkcia je dostupná len vtedy, ak máte práva správcu a v zozname je uvedená aspoň jedna spoločnosť.

Odpojenie spoločnosti

Túto možnosť použite na odpojenie firmy zo zoznamu. To znamená, že sa už nebude zobrazovať v zozname firiem, ale bude stále k dispozícii v dialógovom okne Odpojené firmy, kde ju snáď budete môcť pripojiť späť. Táto akcia neodstráni údaje z účtovného systému. Použitie tejto funkcie je užitočné, ak máte v zozname veľa spoločností a nechcete, aby sa niektoré spoločnosti v zozname zobrazovali, ale nechcete ich odstrániť. Táto funkcia je dostupná len vtedy, ak máte práva správcu a v zozname je aspoň jedna spoločnosť.

Vymazať spoločnosť

Pomocou tohto tlačidla môžete vymazať označenú firmu vrátane všetkých účtovaných údajov. Stlačením tohto tlačidla sa otvorí potvrdzovacie dialógové okno, v ktorom ste upozornení, že vymazanie firmy je nezvratné.

V dialógu sa zároveň odporúča, aby ste spoločnosť zálohovali. Ak chcete zálohovať, stlačte tlačidlo

Ak chcete zabrániť neúmyselnému vymazaniu spoločnosti, je potrebné zaškrtnúť toto políčko:

Až po tomto začiarknutí sa tlačidlo sprístupní:

Podľa zvolenej možnosti sa spoločnosť zálohuje, vymaže alebo sa táto operácia môže zrušiť a spoločnosť sa nevymaže:

Odpojené spoločnosti

Tlačidlo, ktoré vás presmeruje do dialógového okna Odpojené spoločnosti, kde nájdete zoznam odpojených spoločností. Tlačidlo je k dispozícii len vtedy, keď existuje odpojená spoločnosť. Pomocou tejto možnosti môžete odpojenú spoločnosť pridať späť do zoznamu spoločností.

Obnovenie zo zálohy

Táto funkcia umožňuje obnoviť údaje účtovanej spoločnosti zo zálohy. Po kliknutí na tlačidlo sa zobrazí výzva na zadanie záložného súboru a potom názov firmy, pod ktorým chcete obnovenú firmu uviesť. Ak vyberiete názov, ktorý už pre obnovovanú firmu existuje, údaje pôvodnej firmy sa neprepíšu, vytvorí sa nová firma s rovnakým názvom a zaradí sa na koniec zoznamu. Táto funkcia nemusí byť prístupná, ak nemáte práva správcu.

Nezabudnite si vybrať spoločnosť

Keď túto možnosť zaškrtnete, program si zapamätá vašu poslednú voľbu a pri ďalšom spustení ju automaticky označí. V prípade, že účtujete pre viacero firiem, ale väčšinou pracujete s jednou konkrétnou firmou, táto funkcia vám uľahčí otvorenie firmy.

Výber firmy pri práci vo Flexi

Ak pracujete v jednej firme, ale potrebujete si otvoriť inú a pracovať v nej. Umožňuje to možnosť "Vybrať spoločnosť", ktorú nájdete v hornom menu "Spoločnosť". Po potvrdení sa zobrazí otázka, či sa chcete skutočne odhlásiť zo spoločnosti.

Potvrdením tohto dotazu sa otvorí formulár "Výber spoločnosti", v ktorom vyberiete, ktorú spoločnosť chcete otvoriť.

Did this answer your question?