Ako začať pracovať s adresárom

Začiatok práce s adresárom v ABRA Flexi

Lenka Haringerová avatar
Written by Lenka Haringerová
Updated over a week ago

Ako začať pracovať s obchodnými partnermi

Modul "Obchodní partneri" sa používa vo všetkých ostatných moduloch programu. Preto si najprv musíte premyslieť, do ktorých skupín budete spoločnosti deliť. Nie je povinná pre spoločnosti v skupine. Je to však dôležitý nástroj, najmä na účtovné účely - spoločnosti možno rozdeliť podľa analytických účtov dodávateľov alebo odberateľov.


Takisto si musíte premyslieť, čo od tohto modulu očakávate. V možnosti "Adresy firiem" môžete vyplniť niekoľko údajov. Závisí to od toho, na čo budete adresár používať. Samozrejme, nie je potrebné, aby zákazníci vyplňovali bankové údaje atď. Adresy spoločností môžete pridávať a opravovať priebežne, rovnako ako môžete pridávať a opravovať údaje zadané na karte jednotlivých spoločností.


Jedným z povinných polí je pole "Typ vzťahu" v záhlaví hlavného panela, ktoré uľahčuje navigáciu v zozname.


Adresy firiem môžete importovať z programu Excel alebo zo súboru XML, tiež je možné exportovať opačné adresy do súborov Excel a XML, ale aj do vCard. Adresy firiem a mnohé ďalšie údaje možno aktualizovať z internetu.


Adresár môžete vytlačiť. Môžete ho vopred obmedziť podľa skupiny alebo typu vzťahu pomocou filtrovacieho panela. Tlačidlá na hornej lište umožňujú ďalšie filtrovanie alebo vyhľadávanie. Jednotlivé adresy môžete tlačiť až na 3 typy obálok (DL 110*220 mm, C6 114*162 mm, C5 162*229 mm) podľa vlastného výberu.

Did this answer your question?