Prenos - WUI

Ako vytvoriť prevodník vo webovom rozhraní?

Petr Pech avatar
Written by Petr Pech
Updated over a week ago

Podobne ako pri prijímaní a vydávaní tovaru zo skladu, aj tu môžete tovar presúvať medzi skladmi. Prevod nie je nič iné ako výdaj zo skladu A a následné prijatie do skladu B.

Pri vytváraní prevodky môžeme použiť typ dokladu, aby sme si ušetrili prácu s vypĺňaním potrebných údajov v každom vystavenom doklade zvlášť.

Vytváranie typov dokumentov

Prejdite na typy skladových dokladov (vyhľadajte "Typy skladových dokladov") a vytvorte tu dva typy - "Príjemka na prevod" a "Výdajka na prevod".

Prvý typ dokladu, ktorý vytvoríme,je "Príjemka prevodu". Môžeme vyplniť niekoľko údajov, napríklad či ide o účtovný doklad alebo nie. V našom prípade však stačí vyplniť typ pohybu.

Tento typ dokladu môžeme uložiť a prejsť k vytvoreniu typu dokladu "Príjemka prevodu". Obsahuje už viac dôležitých údajov.

  • Typ pohybu + spresnenie

    Nastavili sme ho na"Transmission issue". Flexi pri tejto špecifikácii vie, že ide o prevod a bude chcieť dokončiť prevod prijatím v cieľovom sklade.

  • Typ prenosového dokumentu

    Určuje typ dokladu, s ktorým sa vytvorí príjemka do cieľového skladu. V našom prípade je to predtým vytvorený typ dokladu "Príjemka prevodu".

Ak máme vyššie uvedené nastavenia, môžeme pristúpiť k vytvoreniu prevodu.

Vytvorenie prenosu

Ako bolo uvedené vyššie, avízo o prevode má vždy dve strany - vydanie a potvrdenie. Výstup sa musí vždy vytvoriť ako prvý. Ak je systém Flexi správne nastavený, môže automaticky vytvoriť príjemku do cieľového skladu.

Do expedície môžete pridať cieľový sklad (okrem údajov vyplnených z typu dokladu). Ak ho vyplníte bezprostredne pred uložením dokumentu, Flexi sa ho pri ukladaní do skladu nebude pýtať.

Okrem iného musíte vyplniť položky, ktoré sa majú preniesť, a dokument uložiť. Ak sú všetky vyššie uvedené kroky dokončené, webové rozhranie dokončí prenos samo.

Druhou možnosťou je dokončiť konverziu ručne v službách v dolnej časti.

Obe možnosti však vytvoria príjemku do cieľového skladu, a teda dokončia konverziu.

Did this answer your question?