Preskoči na glavno vsebino

Zrušenie používateľa — blokovanie a uvoľnenie licencie

Používateľa s vystavenými dokladmi nie je možné vymazať. Ako ho namiesto toho zablokovať v jednej firme aj vo všetkých firmách a uvoľniť licenciu.

Avtor: Lenka Haringerová

Uživateľa, ktorý už v programe pracoval, nemožno z ABRA Flexi vymazať — sú na neho naviazané vystavené doklady a ich história by tým prišla o autora. Namiesto mazania uživateľa zablokujte. Tým mu odoberiete prístup a zároveň uvoľníte licenciu pre niekoho iného.

Zablokovanie v desktopovej aplikácii

Postup použite, ak uživateľa blokujete v jednej firme:

  1. Vstúpte do menu Nástroje → Uživatelia vo firme a otvorte daného uživateľa.

  2. Na záložke Prihlasovacie údaje nastavte Typ uživateľa na Iba na čítanie a Rolu uživateľa na ZABLOKOVANÝ: Neaktívny účet.

  3. Na záložke Správa obmedzte v poli Platí do platnosť uživateľa.

  4. Uložte tlačidlom Uložiť a zavrieť.

ℹ️ Typ uživateľa Iba na čítanie nečerpá plnú licenciu. Rola ZABLOKOVANÝ potom uživateľovi zamedzí prístup do všetkých evidencií.

Zablokovanie naprieč všetkými firmami

Ak máte v licencii viac firiem a chcete uživateľa zablokovať všade naraz, použite webové rozhranie:

  1. V prehliadači otvorte adresu svojho servera (napríklad nazevfirmy.flexibee.eu) a prihláste sa.

  2. Vpravo hore kliknite na svoje uživateľské meno a zvoľte Systémové nastavenia → Uživatelia.

  3. Rozkliknite príslušného uživateľa, nastavte Typ uživateľa na Len na čítanie.

  4. Zaškrtnite voľbu Zablokovať a zapíšte dôvod blokovania.

Tým uživateľovi znemožníte prístup do všetkých firiem, v ktorých bol zavedený, a uvoľní sa licencia pre nového uživateľa.

💡 Ak uvoľnenú licenciu nechcete využiť iným uživateľom a máte záujem ju zrušiť, ozvite sa obchodnému oddeleniu na obchodflexi@abra.eu.

Môže sa hodiť

Ste s tem dobili odgovor na svoje vprašanje?