Import z XML

Dokumentácia importu vo formáte XML

Ota Rádl avatar
Written by Ota Rádl
Updated over a week ago

Import z XML nájdete v časti Nástroje - Import.


Možnosti použitia

Import XML sa používa na:

  • Jednorazový a opakovaný import údajov z iného systému.

  • Vytváranie, aktualizácia a mazanie záznamov a ich vlastností, zrušenie je možné v prípade dokumentov.

  • Tlačidlá používateľov.

  • Povolenie špeciálnych funkcií ABRA Flexi a nastavenie ich parametrov.

Podporovaný formát údajov

Možno exportovať Flexi XML, čo je dialekt XML. V Referenčnej príručke pre vývojárov sa nachádza opis Flexi XML vrátane Schémy XML (XSD) a úvodu do jej používania. Súbory určené na import musia spĺňať všetky požiadavky na súbory XML vo všeobecnosti.

Použitie postupu

  • V ponuke Nástroje ~ Importovať vyberte možnosť Importovať z XML.

  • Vtedy sa zobrazí dialógové okno na výber súboru XML. Vyberte súbor, ktorý chcete importovať, a potvrďte výber.

  • Zobrazí sa dialógové okno zobrazujúce priebeh načítania súboru. Pomocou tlačidla Zrušiť môžete načítanie súboru ukončiť ešte pred jeho riadnym dokončením, a tým aj celý proces importu.

  • Ak sa počas importu zistí chyba, ktorá bráni jeho dokončeniu, zobrazí sa informačné okno Výsledok importu s informáciami o zlyhaní a súhrnom nájdených chýb.Ak súbor nebol správne štruktúrovaný, zobrazí sa informácia o prvej zistenej chybe. Tieto informácie sa pripravujú automaticky a zvyčajne sú v angličtine. Pred opätovným importom súboru, v ktorom bola nájdená chyba štruktúry, je potrebné chybu opraviť.Ak importovaný súbor obsahuje identifikátory záznamov, ktoré sa nepodarilo nájsť, zobrazí sa prehľad nenájdených identifikátorov. Pred opakovaním importu súboru s neznámymi identifikátormi je potrebné buď doplniť identifikátory k príslušným záznamom v aplikácii, alebo zahrnúť existujúce identifikátory záznamov do importovaného súboru.Ak naopak importovaný súbor neobsahuje povinné identifikátory záznamov alebo iné povinné polia, zobrazí sa súhrn polí, ktoré je potrebné vyplniť pre správny import.Ak sa zistia iné ako vyššie uvedené problémy, pozorne si prečítajte zobrazený súhrn chýb a pokúste sa ich odstrániť.

  • Ak je možné načítať importovaný súbor, zobrazí sa dialógové okno so súhrnom dotknutých typov rozdelených podľa vykonaných akcií a počtu dotknutých záznamov. V stĺpci nový sa zobrazuje počet vytváraných záznamov, v stĺpci aktualizovať sa zobrazuje počet záznamov alebo ich vlastností, ktoré budú aktualizované, a v stĺpci vymazať sa zobrazuje počet záznamov, ktoré budú po dokončení importu vymazané.

  • V dialógovom okne sa zobrazí otázka, či chcete vykonať vyššie uvedené zmeny. Ak chcete pokračovať v importe, stlačte tlačidlo Yes.

  • Zobrazí sa dialógové okno zobrazujúce priebeh importu súboru. Tlačidlo Zrušiť môžete použiť na ukončenie importu pred jeho riadnym ukončením.

  • Po dokončení importu sa zobrazí informácia o dokončení importu.

Zmeny importu a používateľského rozhrania

Ak sú pri importe povolené alebo zakázané špeciálne funkcie alebo ak sa importuje používateľské tlačidlo, odporúča sa odpojiť sa od účtovanej spoločnosti a po dokončení sa k nej znova pripojiť. Bezprostredne po importe sa zmeny v používateľskom rozhraní nemusia prejaviť.

Did this answer your question?