Preskoči na glavno vsebino

Prevziať nastavenie firmy - WUI

Ako preniesť nastavenia firmy do inej firmy, ak mám v licencii viac firiem?

Avtor: Petr Pech

Firma môže obsahovať množstvo používateľských nastavení. Ak máte pod licenciou viac firiem, môže byť žiaduce používať vo viacerých firmách rovnaké nastavenie.

Nastavením sa v tomto prípade rozumejú uložené Pohľady (stĺpce, filtre a radenie), nastavenie vzhľadu alebo napríklad nástenky, nie nastavenie firmy ako také.

Takéto nastavenie môže trvať dlhší čas. Ak je už v jednej firme v rámci vašej licencie vytvorené, oplatí sa ho jednorazovo preniesť do inej firmy.

Presun nastavenia je možný iba pre webové rozhranie. Vykonáte ho jednoducho vo výbere firiem.


Ako nastavenie prevziať

Nastavenie sa preberá do firmy, v ktorej práve pracujete. Najprv sa teda prepnite do firmy, do ktorej chcete nastavenie prevziať. Jej názov vidíte v ľavom hornom rohu aplikácie, po kliknutí na neho sa otvorí výber firiem.

Vo Výbere firmy prejdite myšou na firmu, z ktorej chcete nastavenie prevziať, a kliknite na tlačidlo Ďalšie funkcie (tri bodky) vpravo.

V ponuke zvoľte Prevziať nastavenie.

Otvorí sa panel Prevziať nastavenie. Hore vidíte, z ktorej firmy (Z firmy) a do ktorej firmy (Do firmy) sa nastavenie preberá. V časti Predvoľby nastavenia vyberte, čo sa má prevziať:

  • Vaše vlastné aj zdieľané nastavenia

  • Len vaše vlastné nastavenia

  • Len zdieľané nastavenia

V časti Rozšírené možnosti môžete navyše zapnúť prevzatie ďalších záznamov, napríklad Šírok bočných panelov. Prevzatie potvrdíte tlačidlom Prevziať nastavenie.

ℹ️ Voľba Prevziať nastavenie je k dispozícii používateľovi s právami servera, napríklad používateľovi admin. Pri ostatných používateľoch je v ponuke neaktívna.

Ste s tem dobili odgovor na svoje vprašanje?