All Collections
Dokumentácia a nápoveda
Sprievodca nastavením spoločnosti
Sprievodca nastavením firmy - Banky, pokladne, sklady a typy dokladov
Sprievodca nastavením firmy - Banky, pokladne, sklady a typy dokladov

Banky, pokladne, sklady a typy dokladov v ABRA Flexi

Petr Pech avatar
Written by Petr Pech
Updated over a week ago

Základné typy dokladov sú definované tu. Tie majú niekoľko spoločných parametrov, ako sú rady dokladov, účtovanie, strediská, členenie DPH alebo mena. Ide o dôležité údaje, ktoré vám výrazne uľahčia vytváranie dokumentov. Ak správne nastavíte typy dokladov v závislosti od nastavení skupín firiem a skupín tovaru, nebudete musieť pridávať účtovníctvo v 99,99 % dokladov.

Túto časť môžete vyplniť:

Súpis bankových spojení vrátane nastavení elektronického bankovníctva

Systém predpokladá, že pre každý bankový účet budete mať samostatný riadok dokladu. Takže toto je vlastne zoznam všetkých vašich bankových účtov.Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul Peniaze - na počítači - možnosť "Zoznam bankových účtov" alebo v Menu Peniaze -> Zoznam bankových účtov. Podrobnejší popis zoznamu bankových spojení nájdete v časti Bankové účty.

Zoznam pokladní - domáca/zahraničná mena

Systém predpokladá, že pre každú pokladňu budete mať samostatný riadok dokladu. Takže toto je vlastne zoznam všetkých vašich pokladníc.Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul Peniaze - na ploche - možnosť "Zoznam pokladníc" alebo v ponuke "Peniaze" -> Zoznam pokladníc.Podrobnejší popis zoznamu pokladníc nájdete v Pokladnica.

Zoznam predajní

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul Akcie - na ploche - možnosť "Zoznam akcií" alebo v menu "Akcie" -> Zoznam akcií. Podrobnejší popis zoznamu skladov nájdete na stránke Sklady.

Typy interných dokumentov

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii modulu Účtovníctvo - na ploche - voľba "Typy dokladov", alebo v menu Účtovníctvo -> Typy dokladov.Podrobnejší popis typov interných dokladov nájdete v Typy interných dokladov.

Vydané typy faktúr

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul Predaj - na ploche - voľba "Typy dokladov" alebo v Menu Predaj -> Typy dokladov.Podrobnejší popis typov vystavených faktúr nájdete v Typy faktúr.

Prijaté typy faktúr

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul Nákup - na ploche - možnosť "Typy faktúr" alebo v Menu Nákup -> Typy faktúr. Podrobnejší opis typov prijatých faktúr nájdete v časti Typy prijatých faktúr.

Typy pohľadávok

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii modul "Účtovníctvo" - na ploche - voľba "Typy príjemiek" alebo v "Účtovníctvo" -> Typy príjemiek menu. Podrobnejší opis typov pohľadávok nájdete v časti Ostatné typy pohľadávok.

Typy zodpovednosti

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii modul "Účtovníctvo" - na ploche - voľba "Typy dokladov" alebo v ponuke "Účtovníctvo" -> Typy dokladov. Podrobnejší opis typov záväzkov nájdete v časti Ostatné typy záväzkov.

Typy aktív

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul Aktíva - na ploche - možnosť "Typy aktív" alebo v Menu Aktíva -> Typy aktív. Podrobnejší opis typov aktív nájdete na stránke Typy aktív.

Typy prenájmu

Môžete ich kedykoľvek pridať v aplikácii v bočnej navigácii Modul majetku - na počítači - vyberte "Typy prenájmu" alebo v Menu majetku -> Typy prenájmu. Podrobnejší opis typov prenájmu nájdete na stránke Typy prenájmu.

Tlačidlo "Predchádzajúci" vás vráti do predchádzajúceho dialógového okna.

Tlačidlom "Ďalej" prejdete na ďalší krok sprievodcu nastavením spoločnosti.

Keď potvrdíte tlačidlo "Zrušiť", zrušíte celé nastavenie spoločnosti a ste na začiatku založenia novej spoločnosti.

Súvisiace

Did this answer your question?